Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού Κατάλογος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού

Το μαγικό δαχτυλίδιΟ βασιλιάς με τα τρία κορίτσια και ο βασιλιάς με τα τρία αγόρια / έρευνα - συλλογή Μάνια Καπλάνογλου ; εικονογράφηση: Γρηγόρης Νιόλης

Creator: [ Συγγραφέας] Καπλάνογλου, ΜάνιαContributor: [Εικονογράφος] Νιόλης, ΓρηγόρηςContributor: [Εκδότης] Ίδρυμα Μείζονος ΕλληνισμούPublication: Αθήνα : Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2002Physical description: 32 σ. : εικ.Language:Ελληνική γλώσσα (1453-).ISBN: 960-7957-17-2Summary: Ανακαλύψτε την ιστορία και τον πολιτισμό του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια του. Το κάθε βιβλίο της σειράς είναι αφιερωμένο σε μια πόλη ή περιοχή της Μικράς Ασίας. Διαβάστε τα παραμύθια της, όπως τα διηγήθηκαν Μικρασιάτες πρόσφυγες με ξεχωριστό ταλέντο στην τέχνη της αφήγησης και μάθετε την ιστορία της με βάση πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό. Η φαντασία και η γνώση συνυπάρχουν σε ένα βιβλίο! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ. Πού μας ταξιδεύουν αυτή τη φορά τα παραμύθια; Στην περιοχή της Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Στο παραμύθι «Το μαγικό δαχτυλίδι», που αφηγήθηκε ο κ. Νίκος Συμεωνίδης γεννημένος το 1912 στο Νησί της Πισιδίας, ένας φτωχός περιβολάρης, χάρη σε ένα μαγικό δαχτυλίδι που πραγματοποιεί όλες τις ευχές, αποκτά ένα μαγικό άλογο και μια χρυσή φορεσιά. Κερδίζει την αγάπη της βασιλοπούλας και την παντρεύεται, αλλά δεν αποκαλύπτει σε κανέναν άλλο το θαυμαστό εαυτό του και έτσι όλοι τον περιφρονούν. Εκείνος όμως δείχνει την πραγματική του αξία, αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς και παίρνοντας από τους σαράντα δράκους το φάρμακο που γιατρεύει τον άρρωστο βασιλιά. Στο παραμύθι «Ο βασιλιάς με τα τρία κορίτσια και ο βασιλιάς με τα τρία αγόρια», που αφηγήθηκε η κ. Σουσσάνα Φώτογλου - Κοσμαΐδου γεννημένη το 1921 στη Σπάρτη Πισιδίας, ένας βασιλιάς που έχει μόνο γιους κοροϊδεύει έναν άλλο βασιλιά που έχει μόνο κόρες. Η μικρότερη κόρη του δεύτερου βασιλιά αναλαμβάνει τότε να αποδείξει ότι τα κορίτσια αξίζουν όσο και τα αγόρια.. Audience note: Νήπια (0-5). Subject: Ιστορίες, ΕικονογραφημένεςOriginating source: GR : GR-SaMLK : AACR2 [Date: 20121010].
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού Π.Τ Ι.Ε ΚΑΠ (Browse shelf(Opens below)) Available 10912

Ανακαλύψτε την ιστορία και τον πολιτισμό του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια του. Το κάθε βιβλίο της σειράς είναι αφιερωμένο σε μια πόλη ή περιοχή της Μικράς Ασίας. Διαβάστε τα παραμύθια της, όπως τα διηγήθηκαν Μικρασιάτες πρόσφυγες με ξεχωριστό ταλέντο στην τέχνη της αφήγησης και μάθετε την ιστορία της με βάση πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό. Η φαντασία και η γνώση συνυπάρχουν σε ένα βιβλίο! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ. Πού μας ταξιδεύουν αυτή τη φορά τα παραμύθια; Στην περιοχή της Πισιδίας της Μικράς Ασίας. Στο παραμύθι «Το μαγικό δαχτυλίδι», που αφηγήθηκε ο κ. Νίκος Συμεωνίδης γεννημένος το 1912 στο Νησί της Πισιδίας, ένας φτωχός περιβολάρης, χάρη σε ένα μαγικό δαχτυλίδι που πραγματοποιεί όλες τις ευχές, αποκτά ένα μαγικό άλογο και μια χρυσή φορεσιά. Κερδίζει την αγάπη της βασιλοπούλας και την παντρεύεται, αλλά δεν αποκαλύπτει σε κανέναν άλλο το θαυμαστό εαυτό του και έτσι όλοι τον περιφρονούν. Εκείνος όμως δείχνει την πραγματική του αξία, αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς και παίρνοντας από τους σαράντα δράκους το φάρμακο που γιατρεύει τον άρρωστο βασιλιά. Στο παραμύθι «Ο βασιλιάς με τα τρία κορίτσια και ο βασιλιάς με τα τρία αγόρια», που αφηγήθηκε η κ. Σουσσάνα Φώτογλου - Κοσμαΐδου γεννημένη το 1921 στη Σπάρτη Πισιδίας, ένας βασιλιάς που έχει μόνο γιους κοροϊδεύει έναν άλλο βασιλιά που έχει μόνο κόρες. Η μικρότερη κόρη του δεύτερου βασιλιά αναλαμβάνει τότε να αποδείξει ότι τα κορίτσια αξίζουν όσο και τα αγόρια.

Νήπια (0-5)

There are no comments on this title.

to post a comment.
Developed by interOPTICS

Powered by Koha